Julkaistu: lokakuu, 7, 2021

Tapojärvi ja Agnico Eagle Finland Oy:n operoima Kittilän kaivos ovat allekirjoittaneet viisivuotisen kumppanuussopimuksen louhinnan tukemistöistä.  

Aiemmin Agnico Eagle Finland Oy on tuottanut pultituksen ja verkotuksen omana työnään, mutta tuotantomäärien kasvaessa yritys haluaa ostaa kaivospalveluiden erikoisosaamista myös ulkopuolelta.

”Olosuhteiden tullessa haastavammiksi maanalaisessa kaivoksessa olemme lisänneet tuentatöiden määrää, ja tässä lisätyössä tarvitsemme myös lisää resursseja. On ollut hienoa huomata, että tällaista osaamista löytyi Lapin alueelta paikalliselta yritykseltä” kaivoksenjohtaja Tommi Kankkunen Kittilän kaivokselta toteaa.

Tapojärven kaivospalveluiden ja Kittilän kultakaivoksen kumppanuussopimuksen ylösajo käynnistyy lokakuun alussa ja työ on käynnissä täydessä laajuudessaan vuoden 2022 alusta alkaen.

”Kaivospalveluiden tuottaminen turvallisesti on keskeinen osa meidän molempien toimintaa. Hyvin hoidettu louhinnan tukemistyö varmistaa turvallisen työskentelyn Kittilän kaivoksessa pitkälle tulevaisuuteen”, Tapojärvi Oy:n operatiivinen johtaja Martti Kaikkonen sanoo.

Tapojärven ja Agnico Eagle Finland Oy:n palvelusopimus jatkaa yhteistyötä, joka käynnistyi yritysten välillä Kittilän kaivostoiminnan alkaessa vuonna 2008.

”On hienoa, että voimme yhdessä luoda pitkäaikaisia työpaikkoja Pohjois-Suomeen ja huolehtia Lapin kaivostoiminnan kestävästä tulevaisuudesta”, Kaikkonen sanoo.

Agnico Eagle Finland Oy on kanadalaisen kullantuottajan Agnico Eagle Mines Limitedin tytäryhtiö. Se omistaa Kittilän kaivoksen ja harjoittaa aktiivista malminetsintää Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.
Kittilän kaivos on Euroopan suurin kultakaivos ja Lapin kaivostoiminnan veturi. Kaivos työllistää noin 500 omaa työntekijää ja 600 urakoitsijoiden työntekijää.

Tapojärvi on suomalainen kaivos- ja tehdaspalveluiden erikoisosaaja ja kiertotalouden ratkaisuiden kehittäjä. Tapojärvi toimii kolmessa maassa ja 13 toimipisteessä. Yhtiö työllistää lähes 700 työntekijää.