Julkaistu: lokakuu, 14, 2019

Tapojärvi Oy ja Hannukainen Mining Oy tekivät yhteistyösopimuksen Kolarin Kontion kanssa kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

Tapojärvi Oy:n strategiaan on kuulunut olennaisena osana lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukeminen, ja siksi Hannukainen Mining Oy on tukenut seuran junioreita myös aikaisempina vuosina. Kolarin Kontion junioreiden määrä on kasvanut viime vuodesta yli 180 jäseneen. Tapojärven ja Hannukainen Miningin tuen yhteissumma nousi aiempaa suuremmaksi yhtä junioripelaajaa kohden.

– Hyvä peruskunto on erityisesti kaivostyössä todella tärkeää. Sen ylläpitäminen kannattaa opetella jo lapsena. Siksi tuemme erilaisten urheiluseurojen toimintaa vuosittain, kertoo Tapojärvi Oy:n business controller Tuomas Tapojärvi.

Nyt sopimukseen mukaan tullut Tapojärvi Oy on Hannukainen Mining Oy:n emoyhtiö, jonka perustajat ovat alun perin kotoisin Kolarista. Tuomas Tapojärvi on monelle seuran hallituksen jäsenelle tuttu jo entuudestaan, sillä hän on itsekin pelannut seuran riveissä.

– Minulle tuli yllätyksenä, että Tapojärvi Oy on kasvanut vuosien saatossa näin laajaksi ja vaikutusvaltaiseksi, pohtii Kolarin Kontion puheenjohtaja Jarmo Pudas.

– On hienoa, että meidän tukenamme on terve ja vakavarainen yritys, joka on myös tulossa tekemään uutta kotimaista kaivoshanketta.

Lapin hyvinvointi tärkeää

Sekä Hannukainen Miningille että Tapojärvelle on tärkeää osallistua toimipaikkakuntien elinvoimaisuuden tukemiseen. Yritysten myötä Lappiin tulee jatkuvasti uusia työpaikkoja ja verotuloja.

– Yrityksemme on toiminut alalla jo lähes 65 vuoden ajan. Kolarissa on ollut kaivostoimintaa jo 1600-luvulta alkaen. Kaivostoimintojen kehittyessä päästöt ja muut haitat ovat pienentyneet murto-osaan siitä, mitä ne olivat esimerkiksi vielä kolmekymmentä vuotta sitten, Tuomas Tapojärvi mainitsee.

– Nykyisin myös kaivoksen sivutuotteita saadaan käyttöön, eivätkä ne enää kuormita ympäristöä kuten ennen, Tapojärvi summaa.

Tapojärvi on tänä päivänä kansainvälinen yritys, jolla on kaivos- ja tehdastoimintoja kolmessa maassa. Yritys työllistää tällä hetkellä 500 työntekijää.