Ikimuistoinen, mutta positiivinen seikkailu”, kuvailee Luciano työkokemuksensa alkua maassa, johon hän ei ollut koskaan aiemmin tutustunut saatikka matkustanut. Suomessa Luciano tapasi ensimmäistä kertaa myös esimiehensä Juhani Ruokamon, jonka kanssa hänellä on aina ollut avoin ja suora suhde:

”Juhanin kanssa meillä on aina ollut myönteisiä ja kunnioittavia keskusteluja. Vaikka kommunikoidessamme emme kumpikaan käytä omaa äidinkieltämme, välillämme on hyvä vuoropuhelu. Tämä sai minut jo alusta alkaen ymmärtämään, että tulisin viihtymään Tapojärvellä”.

Kollegoiden tukeminen tärkein työtehtävä

Tällä hetkellä Luciano vastaa Tapojarvin huollon johtamisesta ja organisoinnista, erityisesti ajoneuvojen ja kiinteiden koneiden osalta. Päivät koostuvat esimerkiksi töiden aikatauluttamisesta ajoneuvovalmistajien vaatimusten sekä yrityksen sisäisten raporttien mukaisesti. Huoltopäällikön tehtävänä on ennen kaikkea tukea kollegojaan:

”Olemme onnekkaita, sillä meillä on joukko erittäin päteviä ja hyvin koulutettuja mekaanikkoja. Oikeilla työkaluilla ja hyvällä suunnittelulla pystymme ratkaisemaan kaikki päivittäisen työssä kohtaamamme ongelmat. Tämä on onni myös yritykselle”, Luciano sanoo.

Pitkä ura huollon alalla

Luciano on tehnyt pitkän uran huoltoteollisuudessa. Viimeisten 20 vuoden aikana hän on kartuttanut kokemusta erilaisissa työtehtävissä esimerkiksi ennakoivan huollon ja kunnossapidon alalta, jossa koneiden ongelmia diagnosoidaan erilaisten työkalujen avulla jo ennen niiden syntymistä. Viimeksi hän vastasi suuressa monikansallisessa yrityksessä ajoneuvojen huollosta, minkä hän toteaa olleen ”erinomainen käyntikortti Tapojärvelle”.

Italialaisten ja suomalaisten osaamisen yhdistämisellä saavutetaan paras tulos

Luciano on päässyt näkemään Tapojarvi Italian kasvutarinan, joka alkoi vuonna 2019. Tuolloin työntekijöitä oli vain neljä, kun tällä hetkellä numero lähestyy jo sataa työntekijää.

”Sen jälkeen monet asiat ovat muuttuneet ja yritys on kasvanut. Tulevaisuuden tavoitteemme koen olevan sen, että pystyisimme yhdistämään italialaisen ja suomalaisen osaamisen entistä paremmin. Näin saavutamme parhaan mahdollisen tuloksen.”