Julkaistu: lokakuu, 14, 2019

Tapojärvi Oy on aloittanut kokeilun, jossa työntekijälle tarjotaan mahdollisuus ohjattuun kokonaisvaltaiseen kuntoremonttiin. Pilottikokeilu toteutetaan Tornion Body Centerillä, jonka palveluihin kuuluvat ohjatun ja itsenäisen kuntosalin lisäksi myös ryhmäliikuntatunnit sekä ravintovalmennus.

Kuntoremontin ensimmäiseksi koehenkilöksi on valittu Tomi Pekkala, 30, joka työskentelee Tornion Röyttässä prosessinhoitajana. Pekkalalla on ennestään urheilutaustaa, sillä vielä noin kymmenen vuotta sitten hän on pelannut jääkiekkoa Kärppien, Tapparan sekä Pelicansien riveissä.

Nyt 30-vuotiaan pienten lasten isän tavoitteena on päästä kehonkoostumuksessa samoihin lukemiin kuin aktiivisen peliuransa aikana.

– Saan itselleni lisää motivaatiota, kun mukana on ohjaaja. Kunnon kohenemisen lisäksi haluan löytää urheilun ja liikkumisen ilon uudelleen, Pekkala pohtii.

Tomi Pekkalan motivaatio on tällä hetkellä korkealla, eikä tavoite tunnu enää mahdottomalta. Hän haluaa kannustaa kuntoremonttiin lähtötasosta riippumatta kaikkia, joilla on siihen tarvetta.

– Rapakuntoon päätyminen ahdistaa ja hävettää. Lopulta vaikein asia oli vain se, että sain ensimmäisen kerran käveltyä nämä portaat alas ja aloitettua, Pekkala myöntää.

– Seuraava kerta olikin jo paljon helpompi, kun tiesin ettei minua tuomitse kukaan muu kuin minä itse.

Miksi kuntoremontti? 

• Hyvä fyysinen peruskunto tarkoittaa arjessa jaksamista, ei huippu-urheilua.

• Hyvän peruskunnon avulla myös mieli pysyy virkeänä ja jokapäiväinen motivaatio korkealla.

• Motivoitunut työntekijä tekee parempaa tulosta myös töissä.