Anssi Rytkönen aloitti aikoinaan Tapojärven Tornion rikastamolla käyttömiehenä. Sieltä hän eteni omien mielenkiinnon kohteidensa ja jatkuvan oppimisen kautta lopulta nykyiseen tehtäväänsä kaivostoimintojen johtajaksi. Juuri jatkuva oppiminen on Anssille työssään hyvin tärkeää.

Tapojärvi Oy on vahvasti kasvava yritys, jonka liiketoiminta jakautuu pääpiirteittäin kahteen toimialaan – tehdaspalveluihin ja kaivosurakointiin.
– Tällä hetkellä toimin kaivostoimintojen johtajana. Vastaan kaivostyömaistamme, joita on tällä viisi. Yksi työmaista on Ruotsissa ja loput neljä sitten täällä Suomen puolella, Anssi kertoo. 

 

”Minut otettiin tosi hyvin vastaan”

Anssi on ollut töissä Tapojärvellä yhteensä 14 vuotta. Hän haki aikoinaan töihin jo silloin, kun oli vielä koulussa.
– En ollut vielä valmistunutkaan, kun pääsin Tornion rikastamolle käyttömieheksi. Siinä samalla opettelin vähän ajamaan koneita. Sitten vuonna 2007 meillä alkoi tuossa Kemin kaivoksella sellainen lastaus- ja kuljetusurakka, johon menin työnjohtajaksi, Anssi muistelee.

– Minut otettiin silloin tosi hyvin vastaan. Sain mielenkiintoisia tehtäviä ja mikä tärkeintä, sain opetella koko ajan uutta, Anssi muistelee. 

 

Mielenkiintoisia projekteja ja jatkuvaa oppimista

Tällä hetkellä Anssin tyypilliseen työpäivään kuuluu paljon toimistotyötä, kaivoksilla käyntiä ja tarjouslaskentaa. Aiempaan verraten kaivoksilla yleisesti fyysisen työn määrä on vähentynyt, kun koneet kykenevät automatisaation ansiosta tekemään suurimman osan työstä, osan jopa etänä. Sen sijaan liikkuminen eri työmaiden välillä on lisääntynyt.
– Mielestäni meillä kirjoilla olevia ihmisiä leimaa vahva sitoutuminen työhönsä. Kaikki tekevät täysillä töitä ja yrittävät tehdä parhaansa. Sen myötä firma voi jatkossakin kasvaa ja menestyä. Koen itse, että Tapojärvellä olen saanut varsin kiitettävästi mahdollisuuksia edetä ja olla mukana mielenkiintoisissa projekteissa, Anssi kiittelee.
– Haluaisin tähän taloon lisää sellaisia tyyppejä, joilla on intoa ja halua opetella uusia asioita sekä kehittyä omassa työssään. Kyllä tässä on tullut paljon sellaista oppia, mitä ei mistään koulutuksesta saa tai pysty rahallakaan ostamaan, Anssi painottaa.