Julkaistu: heinäkuu, 13, 2022

Jarmo Vuontisjärvi työskentelee Tapojärvellä pienhankintakoordinaattorina Keminmaan Keskuskorjaamolla. Hän tuli Tapojärvelle kolmetoista vuotta sitten, ja hän on ehtinyt olla monenlaisissa työtehtävissä.

Taival Tapojärvellä alkoi vuonna 2009 koneen ja kuljetuksen työnjohtajana Torniossa. Tuolloin valmistettiin Tornion Röyttään JT-rikastamoa ja kun se käynnistyi, Jarmo siirtyi sinne työnjohtoon. Myöhemmin Jarmo palasi vielä koneiden pariin. ”Melko pienistä hommista sitä on lähdetty, että kun Röyttän aikoja muistelee, ei meitä ollut kuin kaksi työnjohdossa. Ja siinä oli mukava nähdä semmoinen iso harppaus, kun se rikastamo alkoi. Niin sitä porukkaa tosiaan silloin tuli ja saatiin suht jouhevasti käyntiin. On mukava olla osa tommoista yhden sortin kasvutarinaa”, Jarmo kertoo.

Vuonna 2018 Jarmo lähti Kittilään kaivokselle. Työskentelyn alussa kuitenkin Jarmolla havaittiin astmaherkkyys, mikä esti maanalaisen työskentelyn. Hän vaihtoi nykyiseen työhönsä: pienhankintakoordinaattoriksi. ”Onneksi pysty siirtymään toisiin tehtäviin talon sisällä. Ja se oli ihan luonnollinen siirtymä, kun mulla on kumminkin koulutus siihen hommaan.” Jarmo on koulutukseltaan tradenomi ja suuntautunut kansainvälisiin toimintoihin.

Mitä Tapojärvi merkitsee Jarmolle?

”Onhan tämä vakaa talo ja kuitenkin itse olen huomannut, että tämä on tämmöinen yhdenlainen perhe. Jollakin tapaa tässä on semmoinen yhteenkuuluvuus.”

Jarmo kertoo, että Tapojärvellä on hyvät mahdollisuudet liikkua työpaikkojen välillä. ”Meillähän on nyt tästä halliltakin asentajiakin ollut Italiassa useampaankin otteeseen.” Jarmo kertoo, että myös hänelle on tarjottu tilaisuutta lähteä Italiaan ja hän haaveileekin, että pääsisi sinne joskus työskentelemään. ”Mutta ei nyt raski olla monta viikkoa tytöstä erossa. Niin ehkä sitten myöhemmin.”

Jarmon mielestä parasta hänen työssään on se, että hän saa suunnitella työnsä itse. ”Toki on tietyt hommat, jotka täytyy hoitaa joka päivä, mutta välillä saa olla autokuskina ja vähän vaikka ja missä. Se on ihan itsestä kiinni, että kyllähän täällä saa tehdä ihan laidasta laitaan. Laittaa vaikka haalarit päälle ja lähteä rassaamaan jotakin, jos siltä tuntuu.”

KUKA?
Nimi: Jarmo Vuontisjärvi
Ikä: 45
Työnimike: Pienhankintakoordinaattori
Mitä teki ennen kuin tuli Tapojärvelle: Työskenteli kaupanalalla
Koulutus: Tradenomi, kansainväliset liiketoiminnot
Perheeseen kuuluu: Kaksivuotias tyttö ja kaksi koiraa
Harrastukset: Kelkkailu ja hirvimetsällä käynti
Motto: Sånt är livet