Julkaistu: kesäkuu, 3, 2020

Tapojärvi Oy ja Avesco Oy ovat tehneet 3.6.2020 sopimuksen Caterpillar-kaivoskoneiden toimittamisesta Tapojärvelle. Tapojärvi aloittaa kaivospalveluiden tuottamisen Yaran Siilinjärven kaivoksella 1.1.2022. Uudessa, allianssityyppisessä toimintamallissa kaivoksen omistaja Yara ja kaivospalveluita tuottava Tapojärvi kehittävät, suunnittelevat ja johtavat päivittäistä toimintaa tiiviissä yhteistyössä.

Nyt solmitun sopimuksen mukaan Avesco toimittaa Tapojärvelle lastauskoneet, kiviautot, puskukoneet ja tiehöylän kaivostoiminnan operointiin. Avesco tulee kokoonpanemaan koneet vuoden 2021 aikana Siilinjärven kaivoksella. Konetoimitusten lisäksi sopimus kattaa konefleetin käyttö- ja huoltokoulutuksen sekä varaosa- ja teknisen tuen.

– Koneiden hankinta on iso investointi ja osoittaa sitoutumistamme pitkäjänteiseen toimintaan allianssikumppanin kanssa, minkä ytimessä on jatkuva parantaminen. Uusien Caterpillareiden hankinta palvelee parhaiten Siilinjärvellä toteutettavaa kaivostoimintaa, Tapojärvi Oy:n operatiivinen johtaja Martti Kaikkonen sanoo.

Tapojärven kanssa tehty sopimus on erittäin tärkeä Avescolle ja Caterpillarille.

Siilinjärven kaivos on Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan mittakaavassa merkittävä asiakkuus Caterpillar-kaivoskoneille. Caterpillar-koneilla on pitkä historia Siilinjärven kaivoksella ja uusi sopimus Tapojärven kanssa takaa jatkuvuuden toiminnalle myös tulevana vuosikymmenenä.

– Caterpillar omaa tuotemerkkinä pitkät perinteet Suomessa, mutta Avesco Oy:lle uutena Suomen Caterpillar-edustajana tämä projekti on erinomainen mahdollisuus tarjota parasta asiakaslisäarvoa tuottavaa kokonaispalvelua Suomen kaivoskonemarkkinoilla. Olemme erittäin kiitollisia tästä luottamuksesta, jota Tapojärven laitehankintasopimus Avesco Caterpillaria kohtaan osoittaa, Avesco Oy:n toimitusjohtaja Teemu Raitis jatkaa.

Avesco Oy on osa Sveitsiläistä Avesco konsernia. Avesco on tehnyt yhteistyötä Caterpillarin kanssa vuodesta 1931, jolloin se aloitti edustajana Sveitsissä. Vuonna 2016 Avescon Caterpillar-edustus laajeni Baltian maihin ja vuoden 2020 alusta Suomeen.

Baltian ja Suomen Caterpillar-liiketoiminnat Avesco osti liiketoimintakaupalla Wihurin tekniseltä kaupalta. Suomessa Wihuri Witraktor edusti Caterpillaria vuodesta 1947.

Suomessa Avesco työllistää 240 ihmistä, joista valtaosalla on pitkä kokemus Caterpillar-koneiden ja moottoreiden myynnistä ja huollosta.

Avesco rakentaa Suomessa liiketoimintaansa vahvojen perinteiden päälle kehittäen samalla toimintaansa Caterpillar-tuotteille menestystä Sveitsissä ja Baltiassa tuoneiden Avesco vision, arvojen, prosessien ja toimintamallien pohjalta. www.avesco-cat.fi

Tapojärvi Oy on kaivos- ja tehdaspalveluiden erikoisosaaja, kiertotalouden edelläkävijä. Yhtiöllä on vuosikymmenten kokemus kaivospalveluiden tuottamisesta turvallisesti, laadukkaasti ja kannattavasti. Tapojärvi toimii tällä hetkellä useilla kaivoksilla kiinteänä osana tuotantoa. Yritys tekee jatkuvaa kehitys- ja tutkimustyötä kaivos- ja teollisuusalan kehittämiseksi. Tapojärvi-yhtiössä työskentelee 600 työntekijää. www.tapojarvi.fi

Yara on maailmanlaajuinen lannoitteiden, teollisuuskemikaalien ja ympäristönsuojelutuotteiden toimittaja. Suomessa Yaralla on kolme tuotantolaitosta, joista yksi Siilinjärvellä, jossa toimii myös Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos. Yara Siilinjärven päätuotteita ovat lannoitteet ja fosforihappo. Kaivoksesta saadaan maailman puhtainta fosfaattia, josta irrotetaan fosforia lannoitteiden raaka-aineeksi. www.yara.fi