Julkaistu: huhtikuu, 29, 2022

Tapojärvi Oy on sopinut Outokummun kanssa kahdesta merkittävästä urakasta Kemin kaivoksella. Sopimukset allekirjoitettiin 28.4.2022 Itärannassa Torniossa. Solmitut sopimukset ovat jatkoa Outokummun ja Tapojärven pitkäaikaiseen yhteistyöhön Kemin kaivoksella koskien varustelu- ja louhintatöitä.

Urakkasopimukset astuvat voimaan 1.5.2022 alkaen. Varustelu-urakka koskee koko Kemin maanalaisen kaivoksen infran rakentamista ja ylläpitoa. Louhintaurakka sisältää tuotantoa valmistelevat peränajo- ja tukemistyöt. Sopimukset ovat voimassa tällä erää reilut kolme vuotta ja työllistävät yhteensä noin 80 henkilöä.

– Solmitut sopimukset ovat tärkeitä jatkuvuuden kannalta. Sopimuksissa myös vaatimukset turvallisuuden ja tuottavuuden kehittymisen osalta on asetettu uudelle tasolle, kertoo Tapojärven operatiivinen johtaja Martti Kaikkonen.
– Haemme synergiaetua eri urakoiden välille. Pystymme paremmin huolehtimaan kaikkien urakoidemme turvallisuudesta, tehokkuudesta ja laadusta, kun vastaamme kaivoksen infran parhaasta mahdollisesta kunnosta, summaa Tapojärven kaivostoimintojen johtaja Anssi Rytkönen.