Julkaistu: lokakuu, 19, 2019

Yritys on kasvanut kansainväliseksi monitoimijaksi tekemällä asiat koko ajan vähän paremmin, kehittämällä, ja kuuntelemalla asiakkaitaan.

Tapojärvi on toiminut teollisen kiertotalouden sekä kaivos- ja tehdaspalveluiden parissa jo lähes 65 vuotta. Yrityksellä on kahdeksan toimipistettä Suomessa, yksi Ruotsissa ja yksi Italiassa. Tapojärvi tekee jatkuvaa kehitys- ja tutkimustyötä kaivos- ja teollisuusalan kehittämiseksi.

– Tällä hetkellä satsaamme erityisesti kiertotalouteen ja toimimme hyvin tiiviisti terästeollisuuden ja kaivosten kanssa. Kannamme vastuun turvallisuudesta, työntekijöistä, ympäristöstä ja lähiseudun asukkaista, toimitusjohtajan sijaisena työskentelevä Mari Pilventö sanoo.

Tapojärvi Oy:n historia alkoi vuonna 1955, kun Esko Tapojärvi perusti kuljetuspalveluyrityksen Muonioon. Pian toiminta laajeni kaivos- ja teollisuuspalveluihin ja yrityksen toimintaan tulivat mukaan myös lapset. Tänä päivänä yritys toimii jo kolmannessa polvessa.

Tapojärvi omistaa kaksi uniikkia rikastamoa Torniossa, kolmas rikastamo on rakenteilla Italiaan. Tapojärvi omistaa myös Hannukainen Mining Oy:n, joka hakee lupaa kotimaiselle monimetallikaivokselle Kolariin.

– Iso osa toiminnoistamme keskittyy Pohjois-Suomeen. On tärkeää, että Lapissa riittää elinvoimaa ja työtä jatkossakin, tuotantopäällikkönä toimiva Joonas Tapojärvi sanoo.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajat valitsi lautakunta, johon kuului edustajia Suomen Yrittäjistä, Suomalaisen Työn Liitosta, Yksityisyrittäjäin Säätiöstä ja Fenniasta.

– Yrityksemme saama palkinto menee kaikille Tapojärven työntekijöille ja asiakkaille. Ihan jokainen hallituksesta työnjohtajiin ja operaattoreihin asti on mahtavia innovaattoreita. Viidensadan sankarin kanssa on uskomatonta olla töissä, Mari Pilventö kiittää.

Katso tästä Suomen Yrittäjien palkintogaalassa esitetty video.

Tapojärvi Oy
Perustettu: 1955
Perustaja: Esko Tapojärvi
Kotipaikkakunta: Kolari
Pääkonttori: Tornio
Toimitusjohtajan sijainen: Mari Pilventö
Työntekijöitä: 500
Liikevaihto: 115,7 miljoonaa euroa (tilikausi 7/2017-2018)